Kortárs Galéria - Időszaki kiállítások

Sok mai fiatallal ellentétben én már 4 éves koromban tudtam, hogy festő leszek. Amikor édesapám egyszer elvitt a munkahelyére a Bonyhádi Zománcgyárba, beleszerettem az izzó kemence látványába és elvarázsolt a hatalmas kádban lévő színes zománcok ragyogása.

A Pécsi művészeti Gimnázium elvégzése után egyenes út vezetett a Zománcgyárba, ahol 15 évig dekoratőrként dolgoztam, ismerkedtem az anyaggal, tanultam a szakmát. A gyár jó iskola volt. Eleinte vaslemezre dolgoztam festő zománccal, majd lassan kialakítottam a saját technikámat, egyéni rekeszzománc stílusomat.

1995 óta otthon, a saját műhelyemben dolgozom és készítem egyedi ékszereimet, képeimet, amelyeket mindig valami belső sugallat motivál. Képeim nagyrészt szakrális témájúak. De néha elvarázsol egy virág, megihlet a tenger illata, az Adria kékje, ősi sziklái vagy egy szép nő. Madonnáim, aktjaim modellje a kislányom, az ő arca mozdulata gyakran visszaköszön egyéb figurális kompozícióimon is. Egy szép nővel mindent ki lehet fejezni: a tavasztól az elmúlásig, a fiát sirató Madonnától a boldog anyaságig.
Szeretek mesélni a boldogságról tűzzománccal. Ez a szerelem már 40 éve tart, nem múló szenvedéllyel. Olyan képeket készítek, melyek nem szorulnak magyarázatra és remélem, beragyogják a tárlatlátogatók napját is.

Stekly Zsuzsa

A kiállítás 2015. június 16-ig látogatható.

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

Hétfő - Péntek: 8.00 - 18.00
Szombat: 14.00 - 18.00
Vasárnap: zárva

Információ: 06 85 510 448

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

E-Magyarország Pont

Elérhetőségek:

Marcali Városi Kulturális Központlogo 2015
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei

Feliratkozás hírlevelünkre...

Az alábbi űrlap kitöltésével iratkozhat fel, illetve le hírlevelünkről.