Marcali Cafe

Móczár István – Róka Ildikó: Ízőrzők IV. kötet – A disznóvágás ételei – Böllérjózanító és a többiek (Duna International – Duna Könyvklub 1490,- Ft)

receptknyv

Az Ízőrzők egy 30 kötetes szakácskönyvsorozat, mely a hazai ízek mellett a hazai tájakat is bemutatja. Az azonos című televíziós ismeretterjesztő sorozat a Duna Televízióban mutatta be a régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatunk, hogyan lepjük meg családunkat, barátainkat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben.
A negyedik kötetben a régi disznótorok receptjei lettek összegyűjtve, többek között Nagyszakácsiból is. Igazán érdekes, izgalmas menüsort lehet találni itt a levesektől a tartalmas egytálételeken, a különbözőképpen készíthető hurka-kolbászféleségeken át a hájas süteményig. Készített már valaki hurkalevest? Mi az a saures, vagy a hiedn? A könyvből ezekkel az ételekkel is megismerkedhetünk, és az is kiderül, hogy a böllérjózanító honnét kapta a nevét.

 

Janosch: Halló, itt kistigris! (Móra Kiadó 2013, 1990,- Ft)

janosch

Történet arról, hogy találta fel Kismackó és Kistigris a levélpostát, a légipostát és a telefont.

Kistigris mindig magányosnak érzi magát, ha Kismackó horgászni indul, ezért arra kéri barátját, hogy írjon neki levelet. Igen ám, de senki sem akarja vállalni a levél kézbesítését. Még szerencse, hogy arra jár a nyúlcipős Nyúl, és elviszi a borítékot a bánatos Kistigrisnek. Attól fogva az erdő lakói egyre gyakrabban írnak egymásnak, és – hála a postagalamboknak – a légiposta is elindul. Végül egy kerti locsolócső segítségével megszületik az első telefon…

A Halló, itt Kistigris! a hétköznapjainkat behálózó kommunikáció szépségéről és jelentőségéről mesél.

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

Hétfő - Péntek: 8.00 - 18.00
Szombat: 14.00 - 18.00
Vasárnap: zárva

Információ: 06 85 510 448

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

E-Magyarország Pont

Elérhetőségek:

Marcali Városi Kulturális Központlogo 2015
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei

Feliratkozás hírlevelünkre...

Az alábbi űrlap kitöltésével iratkozhat fel, illetve le hírlevelünkről.