Marcali Cafe

Mamáknak is jár a virág! Ügyes kezek sorozatunk hetedik részében egy zsebkendőből elkészíthető virágot mutatunk be nektek.

Mire lesz szükséged:

- olló, ragasztó

- zöld papír

- szalag, cérna

- ceruza, filc

zsebkendő

 

Elkészítés menete:

1. Kezdjük a virág szárával. Vedd magad elé a zöld A4-es lapodat (ha nincs, akkor egy fehéret színezz, zsírkrétázz be zöldre).

Vonalzó mentén rajzold be a vonalakat a képnek megfelelően. Alsó csík 6 cm vastag. Rá merőleges vonalak 1,5-2 cm-ek. Ha elkészültél vágd be a csíkokat, de csak a vonalig!

 

2. Most a kivágott csíkocskák végét egyesével ragasztózd be egy kicsit, hajtsd vissza a vonalig és rögzítsd. Ezek lesznek a levelek!

 

3. Ha végigragasztottad, akkor tekerd fel az egészet egy csigába. Arra ügyelj, hogy a ragasztások belülre kerüljenek. Feltekerés után a virág száránál ragaszd össze a papírokat. Tűzőgéppel megerősítheted.

 

4. Ezután következik a virág szirma. 3 rétegű zsebkendővel dolgozz, ha lehet. Szétnyitunk 3 darab zsebkendőt és egymásra helyezzük őket. Harmonikaszerűen kezdjük el hajtogatni 2 cm-es hajtásokkal.

 

5. Ha végighajtogattuk, középen kössük el a képnek megfelelően.

 

Így még túl nagy virágot kapnánk, ezért felezzük el még a két felet is!

 

6. Végeket fogjuk össze és vágjuk ívesre. Filccel megszínezhetjük mindkét oldalon, hogy cirmosak legyenek a szirmok.

 

7. Egyesével húzzuk szét a rétegeket, nagyon óvatosan, hogy el ne szakadjon. Igazítsuk el gömbformára. A kilógó részeket levághatjuk.

 

8. Ezután már csak a levelek közé kell beilleszteni (kis ragasztóval rögzíteni) a sziromvirágot. Végül masnival díszíthetjük. Én egy barna kávéscsészébe tettem váza helyett.

 

Jó munkát kívánunk!

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.