Marcali Cafe

Gyermeknap alkalmából ügyes kezek sorozatunk tízedik részében kis segítőim mutatnak be nektek egy újabb ötletet. Öröm volt már az elkészítése is és öröm vele játszani is.

Mire lesz szükséged:
- ecset, tempera, kevés víz
- 2 műanyag pohár, 4 üres gyufásdoboz
- 1 wc papír guriga, 5 papírtányér
- olló, ragasztó
- ceruza, filc
- újrahasznosítás jegyében: egy nagy kartondoboz, amibe bele tudsz ülni

Elkészítés menete:


1. Kezdjétek a nagy kartondobozzal. Fessétek körbe tetszőleges színnel a doboz mind a négy oldalát. 

2. Ezután fessétek be feketével az 5 papírtányért és a wc gurigát. A 4 tányérból lesz a 4 kereke, az ötödikből a kormánya.

3. Ha végeztetek fessétek sárgára a 2 műanyag poharat és a 4 gyufásdobozt. A poharak a szirénák, a gyufásdobozok az első és hátsó 2-2 lámpa.

4. A doboz két kisebbik behajtható felének egyik tetejét fessétek le. Ez lesz a motorháztető. Másik felét vágjátok le és ragasszátok merőlegesen a motorháztetőre. Ez lesz a szélvédő, ami legyen fehér, esetleg világoskék, hogy kilássatok rajta. Ezután a képnek megfelelően felragaszthatjátok a kerekeket, lámpákat a dobozra. A kormányt először a wc gurigához kell rögzíteni, majd azt pedig a műszerfalhoz. A maradék kartont vagy eldobjátok, vagy meg lehet magasítani velük az autó oldalát, hátulját.

5. Ezután már csak a dekorálás hiányzik. Filccel írhattok az autóra rendszámot. A szélvédőre lehet rajzolni ablaktörlőt. A műszerfalra rádiót és gombokat festhettek, ragaszthattok…

Jó szórakozást, jó kocsikázást!

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.