Marcali Cafe

Az „ Érik a szőlő- Marcali éléskamrája” pályázat keretében megvalósuló felnőtt kézműves foglalkozáson 2020. augusztus 19-én, a kosárfonás mesterségével ismerkedhettek meg a résztvevők. A szakkör szakmai koordinálója T. Molnár Gertrúd volt.


Az ősi kézműves mesterség néphagyományairól és a mindennapi életben való hasznosításáról, egykori szerepéről, Babainé Mikó Beáta foglalkozásvezető tartott ismertetőt.
A fonott termékek eredeti alapanyaga a hántolt fűzfavessző. A háztartásban betöltött funkciója mellett, ma már lakásdíszek, kisebb bútorok is készülnek e természetes anyagból.
A mai korban a kosárfonás a technikájában nem, de az alapanyagaiban sokszínűbbé vált.

A környezetbarát anyagok és az újrahasznosítás jegyében a felnőtt szakkör tagjai papír felhasználásával készítették el díszkosaraikat.
A kartonpapírból készült alap után, újságpapírból sodort vékony csövek segítségével két szerkezeti rész elkészítésének a technikáját gyakorolhatták: az oldalkaróból az oldalfonást vagy a sövényfonást. Ki-ki választhatott kedvére e technikák közül.
Az elkészült műveket festeni, díszíteni is lehetett, sőt, akinek kedve volt, textil felhasználásával más módon is gyakorolhatta e kézműves technikát. A nagy figyelmet és kézügyességet igénylő fonott munkáikat a résztvevők hazavihették, inspirációt nyerve az otthoni alkotásra.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.