Marcali Cafe

Idei utolsó ügyes kezek sorozatunkban angyalkát készítünk!

Mire lesz szükséged:

- csillogó zsenília drót (glória)
- csillámpapír (szárnya)
- fonal (haja)
- olló, ragasztó, ceruza, filc
- fa vagy műanyag csipesz (keze)
- színes karton (feje, ruhája)


 

Elkészítés menete:


Először is a csipesz nagyságához mérten rajzoljunk egy fejet és kettő kezet a képnek megfelelően egy rózsaszín vagy fehér kartonlapra. A fejnek legyen nyaka is, később ezt ragasztjuk.

Körbevágás után félretesszük és vegyük elő a fonalat (sárga, barna, fekete vagy fehér). Attól függően milyen hosszú és dús hajat szeretnénk az angyalnak, tekerjünk fel egy kisebb hosszúságot és kössük össze középen. Ez lesz a feje tetején. A két végén szétvághatjuk a szálakat, mert az a haja vége. Akinek van kedve fonogathat, copfozhat.


Most hogy megvan a feje és a haja készítsük el az arcát. Miután felragasztottuk a fejre a haját szépen látszódik, mennyi hely marad a szemének, orrának, szájának. Filctollal megrajzoljuk, én találtam az orrához zsenília pompomot is. Hogy angyalka lehessen, kell vágni egy kis darab drótot glóriának a fejére.



Feje után jöhet a karja. A fa csipesz két végére ragasszuk fel a két kezet. A kezek közé ragasszuk a maradék zsenília drótot többször félbehajtva. A nyakánál beragasztózva csúsztassuk be a keze- drót alá a fejet.


Szoknyája egy majdnem negyed körcikk, szintén tetszőleges hosszúságú. A miénk kartonból készült, de lehet kivágni textilből vagy függönyből is. A kartont kedvedre dekorálhatod, a textil, ha színes cakkozd ki az alját ollóval. A kész szoknya tetejét kell beragasztózni és a nyitott csipesz belsejéhez rögzíteni. Csak az egyik falához, különben nem lehet nyitogatni.


Végül az elmaradhatatlan angyalszárnyakat kell megrajzolnunk a kép alapján egy csillámos lapra, körbevágni és felragasztani a csipesz hátuljára.

Elkészült az angyal! Mi függönyre csíptettük, de jövő héten a karácsonyfára is felkerülhet!
Köszönjük, hogy egész évben kézműveskedtetek velünk!


                                
Készítette: Huszárné Szőcs Andrea, Zsirai Tibor

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.