Marcali Cafe

Mikulásváró játéknapot szervezett december 4-re a művelődési központ gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Kezdésként a Nagy Korzó Csatában teljesítették a civil közösségekből, baráti társaságokból alakult 3 fős csapatok a „007-es” rejtélyekre épülő feladatokat. Hat csapat szállt ringbe: a Baglas Néptánc Egyesület, a #kecskék (Noszlopy Gáspár általános iskola 6. b osztály), a Balaton M&K Fúvós Együttes, Hikman sárkányai (Hikman Béla szakképző iskola pedagógusai), az NKSK Játék-Tér (társasjátékos közösség) és a Szedett-vedettek (baráti társaság) csapata. Minden nyomozó team nagyon ügyesen, a másfél órás játékidőn belül teljesítette a feladatokat, ám a leggyorsabb ügynöktrió a Szedett-vedettek csapata lett.

A Manókereső játék már inkább a gyerekeknek szólt. Menetlevelek útmutatásai alapján kellett megkeresni a Korzóban elrejtett manókat, melyek feltett kérdésekre várták a válaszokat. A helyes megoldások kezdőbetűit összeolvasva a ”Télanyó” volt a jutalmat érdemlő megfejtés.

 

Folytatásként LegoLandben játszhattak a családok. A Kulturális Korzóban felépített kiállításon több mint 25 nevezetes épület, városrész, szuperhős és látványos jármű Lego© változatával ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Lego© foglalkoztatóban pedig mindenki a saját kedve szerint kreatívkodhatott.

A gyerekeknek szólt az óriási Lego© kifestő, illetve a Disney Kastély fotóparaván a Mancs őrjárat egyik népszerű kutyusával, Chase-el.

A játéknapon a TársasBázis asztalait is elfoglalták a játékosok, logikájukat, stratégiájukat, vagy éppen csak a szerencséjüket próbára téve.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.