Marcali Cafe

Vetélkedőre hívta a város civil szervezeteit, baráti társaságait a művelődési központ a „Cool-túra - a kultúra négy évszaka” című pályázatban megvalósuló érzékenyítő program keretében. A rendezvény célja az volt, hogy elősegítse a civil közösségek, szervezetek, egyesületek, ismerkedését – játékos formában. A felhívásra három fős csapatokkal lehetett nevezni.

December 4-én a Nagy Korzó Csata keretében hat csapat teljesítette a „007-es” rejtélyekre épülő feladatokat. Ringbe szállt a Baglas Néptánc Egyesület, a #kecskék (Noszlopy Gáspár általános iskola 6. b osztály), a Balaton M&K Fúvós Együttes, Hikman sárkányai (Hikman Béla szakképző iskola pedagógusai), az NKSK Játék-Tér (társasjátékos közösség) és a Szedett-vedettek (baráti társaság) csapata.

A csapatok elsőként eligazítást kaptak a játékmenetről – magyar feliratos, alternatív James Bond jelenettel. A titkos borítékok kinyitása után hat különböző irányba indulhattak feladatteljesítő útjukra. Ehhez feladatlapokat és QR kódokat kaptak, melyek egyik nyomtól a másikig vezette őket. Meg kellett találni James Bond autóját, de margaritázniuk is kellett a Random bisztróban, üldözési jelenetbe keveredtek a parkban, nyomoztak Minecraftos virtuális térben, információt vettek a Lipóti pékségből, és darabokra vágott festményt raktak össze. Minden feladatnál – miután mobiltelefonnal bejelentkeztek az erre a célra kialakított weblapra – újabb információt kaptak filmes Bond karakterektől, ami végjátékhoz, a titkos széf feltöréséhez vezetett.

Minden nyomozó team nagyon ügyesen, a másfél órás játékidőn belül teljesítette a feladatokat, ám a leggyorsabb ügynöktrió a Szedett-vedettek csapata lett.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.