Marcali Cafe

A Calypso kórus fellépésével és Stamler Edit kórusvezető - "Boldog születésnapot Marcali!" - jókívánságával zárult Marcaliban, a várossá nyilvánítás 36. évfordulója alkalmából szervezett Tavaszünnep. A szombati program az Imre Sándor Szeretetszínház előadásával kezdődött. Molnár Ferenc: Ibolya című darabját láthatta a közönség. Sérülteket és épeket integráló színház Bartokos Tamás színész-rendező irányításával működik.

Azok az emberek, akik sérültként színpadra állnak, a művészet eszközével „gyógyulnak” és elfogadást kapnak. Az ünnepi rendezvénysorozathoz kapcsolódott még a Polgári Marcaliért Egyesület meghívására, Döbrentei Kornél író és felesége, Petrás Mária népdalénekes, Az igazság merész áhítása című előadása. A napot a Calypso kórus fellépése zárta. A kórus 1990-ben alakult. Az elmúlt évek alatt - sikeres fellépéseinknek, és az emberközeli, vidám, szórakoztató zenei daraboknak köszönhetően, előadásaink mindig teltház előtt zajlanak. Nem csak Magyarországon, de külföldön is ismerik nevüket. A kórus repertoárja széles skálán mozog: énekelnek egyházi műveket, reneszánsz kórusműveket, népdalfeldolgozásokat, könnyűzenei darabokat és musical részleteket is. A Tavaszünnep keretében nagyböjti lelki napot tartott Kiss Iván címzetes prépost, Marcali esperes-plébánosa vendég atyák közreműködésével. A Kulturális Korzóban Göndics János, somogysámsoni plébános vezetésével volt foglalkozás a hittanos gyermekekkel. A lelki nap a Plébániatemplomban folytatódott, ahol több százan végezték el a húsvéti szentgyónásukat.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.