Marcali Cafe

Éjszakai tárlat, irodalmi összeállítás, tűzzsonglőrök és tűzugrás. A Múzeumok éjszakája és Szent Iván éj adta a keretet Marcaliban, hogy a kulturális intézmények sétányra fűzték fel programjaikat. A kulturális terek közötti városséta olyan kínálatot egyesített, mely egyik helyről, a másikra vezette a látogatókat.

 

A kiindulópont a Bernáth Aurél Emlékház festői udvara volt, ahol az Imre Sándor Szeretetszínház a Hamupipőke mesejátékot adta elő. Majd az érdeklődőket a Berzsenyi Dániel Könyvtár várta, a tűz, a szerelem témája köré épülő zenés-verses összeállítással, zsíros kenyér partival, hűsítő frissítőkkel.

A sétány újabb állomásaként a szabadtéri színpadon brazil szamba showként jelent meg a szenvedély a táncban.

Ezt követően a Kulturális Korzóban gyűjteményes kiállítás nyílt, Varga István újságíró felvezetésével - Erotika a képzőművészetben címmel.

A Marcali Múzeum igazgatója, Vidák Tünde pedig éjszakai tárlatként, A paraszti polgárosodás világa – az egykori paraszti kultúra tárgyi környezete című kiállítást ajánlotta a sétálóknak. Az estet a tűz tiszteletére Hestia tűzzsonglőr bemutató zárta. A programsorozat vasárnap délelőtt folytatódott a gyótapusztai részönkormányzat bekapcsolódásával.

Szaka Zsolt vezetésével túrázók is „sétára” indultak, a gyótapusztai kultúrházhoz, ahol velük együtt, más érkezőket is mágikus népszokással is fogadták a szervezők. A tűzugrásra vállalkozók kívánság-teljesítő szerencséjüket kipróbálva „jóslást” kaptak. A múzeumi tárlat, valamint a színházi előadás mellett tekeverseny is volt: a lángoló tűzkerék gurításának szimbolikájára.

További cikkek a Marcali Portálon:

Tűz és szenvedély Marcaliban

Tűz és szenvedély Gyótapusztán

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.