Marcali Cafe

A marcali Kulturális Központ Sütő László polgármester fővédnökségével alapította a Korzó díjat. „A kultúra színtere, terjesztése” című díj Szórádi Zsigmond szobrászművész alkotása, melyet Marcali kulturális életében aktívan résztvevő, azért sokat tevő személyeknek adományoz az intézmény a kultúra napi ünnepségén.

A Korzó-díjat az idén a Bajtársi Dalárda kapta, melyet Samu Zoltán együttesvezető, valamint Illésné Bene Judit művészeti vezető vett át Sütő László polgármestertől.


Hagyomány, hogy a Kulturális Központ figyelemmel kíséri a városhoz kötődő fiatalok kultúra területén elért eredményeit. Ennek keretében hívta bemutatkozásra a Regösök húrján elnevezésű országos versmondó versenyen aranyminősítést elért Csécs Jankát, és az ezüstminősítést elért Beke Marcellt.


Németh Ildikó, az önkormányzat közművelődési referensének köszöntője után, az ünnepség részeként megnyílt az a fotó- és plakátkiállítás, mely az elmúlt év marcali kulturális eseményeit vonultatja fel, bemutatva, milyen sokféle módon lehet átadni kulturális, művészeti élet értékeit.
Az est zárásaként a Marcali Múzeum vendégeként Sudár Annamária Weöres Sándor műveiből tartott előadást – Mihelyt nem kell, mindenem a tiéd címmel.

További cikkek:

Marcali Portál - A Magyar Kultúra Napja - Marcaliban

Sonline.hu - Elismerés a marcali Dalárdának

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.