Marcali Cafe

Marcali Város Önkormányzata május elsején valósította meg Maroshévíz testvértelepülésünkkel közösen, a Maroshévízi Református Egyházközség partnerségével „Értékeink nyomán” című programját, amelynek során a projekt más elemei mellett az önkormányzat 8 főből álló maroshévízi delegációnak mutatta meg a Marcali Települési Értéktár Bizottság által a Marcali Értékek Gyűjteményébe felvett települési értékeket.

A délelőtt során a Gyűjteményben található települési értékekről készült kiállítást, a Marcali Múzeum leltárában lévő és az egyes helyi értékekhez kötődő tárgyakat nézhették meg vendégeink a Kulturális Korzóban, megtekintették a Marcali Városi Kulturális Központ időszaki és állandó kiállítását, valamint a Marcali Múzeum „Mesterek és Műhelyek” című állandó kiállítását.


Ezt követően került sor helyi értékek bemutatására, amelyek között volt a Városháza épülete, a Bernáth Galéria épülete, a Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébániatemplom és a plébániatemplom oratóriumában található egyháztörténeti állandó tárlat, a Széchenyi utcai Szabadság park – az itt található Marcalihoz kötődő neves személyek mellszobraival, az egykori Széchényi kastély, a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola épülete, valamint a Forgách pince.

A Szabadság parkban a Marcali Múzeum koszorúval fejezte ki tiszteletét Marczali Henrik születésének 160. és Lengyel József születésének 120. évfordulója alkalmából.
Vendégeinket a délután során a Marcali Bajtársi Egyesület Dalárdája is köszöntötte.
A program Marcali Város Önkormányzata, a Marcali Városi Kulturális Központ és a Marcali Múzeum együttműködésével és a Földművelésügyi Minisztérium, valamint a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei