Marcali Cafe

A Komlói Közösségek Háza, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére, az NMI támogatásával, a Közkincs 2.0 programhoz kapcsolódva, az ország hét településén műhelymunkára hívta a közművelődésben dolgozó munkatársakat.

A Marcali Városi Kulturális Központra azért esett a választásuk, mert Minősített Közművelődési Intézményként, innovatívnak és magas színvonalúnak tartják az itt folyó közművelődési munkát.

A május 10-én, 10 órakor kezdődött „Echós szekér” Vidékjáró Vándorműhely programján, a marcali járásból művelődésszervező, könyvtáros és múzeumi kollégákat fogadott intézményünk, és a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai is képviseltették magukat.
A Marcali Kulturális Központ és a Marcali Múzeum bemutatásával kezdődött a nap programja.
Az ezt követő tartalmas és sokszínű előadások és műhelybeszélgetések fókuszában pedig, a kistérségi feladat ellátás lehetőségei és problémái álltak.


A projekt komlói szakmai megvalósítói, a Közkincs 2.0 program bemutatása mellett, a modell értékű komlói Közkincs kerekasztal múltjáról és jelenéről is prezentációt mutattak be.
A résztvevő 18 szakember pedig, több fős csoportokba osztva, a témához kapcsolódva, team munkában válaszolhatott a felmerült kérdésekre. Ezek közül néhány:
- milyen lehetőségeket látunk a térségünkben a kulturális együttműködés erősítésére,
- melyek az akadályozó tényezők,
- miben kell megerősíteni a kisvárosi intézményeket a feladat ellátáshoz,
- milyen szakember segítse a kistérségi munkát, s milyen módon.


A tartalmas és nagyon sok innovatív ötlettel teli műhelybeszélgetés, a nap tapasztalatainak megbeszélésével zárult, valamint az Echós szekér Vidékjáró Vándor Műhely két napos, projektzáró rendezvényére valamennyi résztvevő meghívást kapott a Komlói Közösségek Házába.

További cikkek:

Marcali Portál - „Echós szekér” – Vidékjáró Vándor Műhely program Marcaliban

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei