TÁMOP- 3.2.3/A-11/1

A Marcali Kulturális Központ TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-055 sz. pályázatának fotó és filmes szakkörösei , 2013 június 17- 19-ig, intenzív nyári táborban foglalták össze az eddig elsajátított gyakorlati és elméleti ismereteiket, fotó és filmes tárgykörben. A fotószakkörösök művészeti vezetője Szamody Zsolt volt, aki a Magyar Fotóművész Szövetség elnöke. A filmesek munkáját pedig Bognár Endre, a marcali foglakozások vezetője irányította. A napi több órás gyakorlat során , a tehetséges diákok a helyszíni fotólabor felépítésében, kialakításban és a benne folyó munkában vettek részt. A helyszíni gyakorlatokon pedig, adott témakör köré csoportosítva készítettek fotókat, amelyeket aztán közösen elemeztek. A marcali foglakozásokon készült fotók rendszerezése, csoportosítása is az egyik napi feladatukat képezte. A filmesek a helyszíni riportok készítése és a tábori munka megörökítése mellett, a szeptemberben bemutatandó rövid filmjeik vágási munkálatait is végezték. A „terepgyakorlatokon”, adott témakör videókamerás megörökítése képezte a feladatukat. Természetesen a napi több órás aktív munka után, pihenésre is jutott idő.


A Balaton közelsége,a közös fürdőzés , a társas és a sport játékok színesebbé tették a tábor életét. A Kulturális központ részéről T. Molnár Gertrúd gondoskodott a tehetséges diákok szabadidős tevékenységének megszervezéséről és felügyeletéről. A 2012. novemberében elkezdődött 3 fotó és 1 filmes szakkör , e táborral zárta és összesítette az elsajátított ismereteiket. S hogy mennyire volt hasznos, és mit végeztek ez alatt a közel 8 hónap alatt a gyerekek? Arról 2013. szeptemberében, a marcali Kulturális Korzóban , a munkáikból nyíló fotókiállítással, és az általuk készített filmek bemutatásával adnak majd számot.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.