Kezdőlap

Következő programok

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény

Korzó Kaland

 

×

Megjegyzés

Nincs kiválasztva kategória, vagy a kategória nem tartalmaz elemeket


Kultúrpercek – NetSzínház (2. rész)


Összeállította: Háromi-Horváth Krisztina

A NetSzínház keretén belül szeretnénk a színházkedvelő közönségnek folyamatosan előadásokat ajánlani, amit online megtekinthetnek. Nem csak a színdarab ismertetését, hanem egyéb érdekességeket is olvashatnak az érdeklődők. A darabokat véleményezni is lehet, amivel egyfajta aktivitás jöhet létre az értő közönség tagjai között – ötleteket és kívánságokat is szívesen veszünk a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. email címen vagy a művelődési központ facebook oldalán!
Menjünk együtt egy különleges és kényelmes színházba: #maradjotthon!


Második alkalommal egy olyan darabot szeretnék ajánlani és bemutatni, amit Marcaliban is láthatott a közönség 2018-ban a Négy Arc Kulturális Ügynökség közreműködésével. Ezúttal a Radnóti Színház jóvoltából tekinthető meg az Anconai szerelmesek két részletben. Ez egy igazi olasz zenés komédia, de csak annyira olasz, amennyire a szereplő színészek… ahogy Szervét Tibor is elmondja a darab elején. Az viszont tény, hogy az olasz reneszánsz komédiák nyomán – és Valló Péter ötlete alapján – írta meg a darabot Vajda Katalin. A dalszövegeket pedig Fábri Péternek köszönhetjük.

Valló-Vajda-Fábri: Anconai szerelmesek
zenés komédia két részben

A történet a boldog békeidőkben játszódik, mondjuk 1970-ben, „olaszban” az Adria-parti Ancona egyik terecskéjén. A történet főhőse egy magyar lány, aki a "digózás" áldozata lesz: beleszeret a Balatonon nyaraló olasz fiúba, aki a románc után természetesen hazautazik. Mikor a lány rájön, hogy a nyári kalandnak "gyümölcse" lett, felkerekedik, hogy megkeresse szerelmét, ami akkoriban a szocialista Magyarországról nem volt olyan egyszerű. A csodálatosan szép tengerparti városban rá is lel a fiúra, aki épp megházasodni készül a város leggazdagabb kereskedőjének, Don Tomao-nak csúnyácska lányával. Magyar hősnőnk itt belekeveredik egy igazi olasz komédiába, ahol mindenki mást szeret, érdekeik mentén, nem pedig azt, akit szívük szerint kellene. Igazi, nagy olasz lelke van mindenkinek, ugyanakkor igazi, nagy olasz hévvel akarják megtölteni üres pénztárcájukat is. És mint tudjuk, az igaz szerelem nem mindig jár együtt pénzzel. A humorban bővelkedő vígjátékban végül mindenki megtalálja a számítását és a szerelmét. A magyar lány is talál apát születendő gyermekének, sőt nem csak gyermeke apját találja meg, hanem... de ez legyen meglepetés annak, aki még nem látta a darabot, és szívesen megnézné.
A színdarab felvétele 1997-ből származik, tehát nem mai előadás, de így is legalább annyira érdekes. A színészek egytől egyig kiváló művészek, akik azóta is rengeteg darabban, illetve filmben vagy sorozatban szerepelnek. További érdekesség, hogy a Drusillát alakító Kováts Adél, aki 1992-től oszlopos tagja a Radnóti Színháznak, 2016-tól már az intézmény igazgatójaként képviseli a társulatot.

Szereplők:
Tomao Nicomaco, anconai polgár – Szervét Tibor
Lucia, a leánya – Szávai Viktória
Luigi del Soro, vándormuzsikus – Görög László
Drusilla, római lány – Kováts Adél
Lucrezio, egyetemi hallgató – Debreczeny Csaba
Viktória, magyar lány – Gubás Gabi
Giovanni, a cukrász – Csankó Zoltán
Dorina, Tomao házvezetõnõje – Schell Judit
Agnese, panziótulajdonos – Martin Márta

Rendezte: Valló Péter


A felvétel linkjei:

1. felvonás:

 


 

2. felvonás:

 

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.