TÁMOP- 3.2.3/A-11/1

KulTúrmix – Marcali Nyári Fesztiválsorozat

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01987

 

Leírás:

KULTÚRMIX – MARCALI NYÁRI FESZTIVÁLSOROZAT

A projekt címe: KulTúrmix – Marcali Nyári Fesztiválsorozat

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01987

Kedvezményezett: Marcali Művelődési Központ

Szerződött támogatás összege: 11,983 millió Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt megvalósítási időtartama: 2021.03.25.-2022.12.31.

 

A projekt tartalmának és céljának bemutatása:

A projekt átfogó célja és ezáltal lényege, a megújulásra képes, de a hagyományokat őrző helyi társadalom fejlesztése, melyhez hozzátartozik a városi közösségi intézményi kapacitások közösségi szempontok szerinti megújítása. A különböző társadalmi helyzetű csoportok, illetve civil szervezetek segítése, támogatása elengedhetetlen a közösségi kohézió erősítéséhez, a helyi kultúra és identitás fejlesztéséhez, valamint a megfelelő partnerség kialakításához. A város fejlődése érdekében fontos az összetartozás, a közösségi szellem erősítése, melyhez hozzájárul az „alulról” jövő kezdeményezések segítése, a városi rendezvényekbe történő „becsatornázása”, így a rendezvények látogatottsága növelhető, valamint a városi programkínálat bővíthető. Ugyanakkor a lakosság településhez való kötődésének és helyben maradásának egyik fontos pillére az oktatás és közművelődés feltételeinek biztosítása, vagyis a helyi kulturális intézmények fejlesztése: nyitottság, multifunkciós jelleg, rugalmasság, valamint az alulról jövő kezdeményezések előtérbe helyezése.

A fenti célok ismeretében a város programkínálata nem csak számában, hanem minőségében is bővül, mely nem csak a város lakóinak és az idelátogatóknak jó, de magát a várost is meghatározza a színes kulturális élet. Tehát összességében a projekt célja a helyiek rekreációs lehetőségeinek bővítése, az összetartozás és közösségi szellem erősítése, a partnerség, valamint a helyi kötődés elősegítése, a helyi kultúra és identitás fejlesztése, ezáltal az élhető város biztosítása. Specifikus célként szerepel még a hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatása, vagyis az esélyegyenlőség és érzékenyítés.

A projekt elemei:

 

Apák napja

Az Apák napja egy innovatív kezdeményezés, melynek nem csak az édesapák a célcsoportja, hanem tágabb értelemben a család – az apa-gyermek, illetve nagypapa-fia-unokája kapcsolat. Elsősorban a család fontosságára kell felhívni a figyelmet, kiemelve, hogy az édesapák ugyanúgy fontos szerepet töltenek be a gyermekek, a család életében. A családi rendezvényeken többnyire az apukák és nagypapák is részt vesznek, de sok programelemből kimaradnak a férfiak. Az apák napján viszont övék a főszerep, ahol ők is együtt játszhatnak gyermekeikkel, szórakozhatnak a sportos programelemeknek köszönhetően. A szervezők hagyományteremtés céljából évente szeretnék megszervezni az Apák napját. A rendezvény család-, illetve közösségerősítő szerepéhez társul a más szervezetekkel való partnerség, az esélyegyenlőség, a helyi identitás erősítése. Az élhető város szemlélethez is jól kapcsolódik, hiszen a munka mellett szükség van a rekreációra a családdal, amelyhez az apák napja is hozzájárul. A rendezvény főbb programelemei: a helyi sportklubok részvétele, ügyességi játékok, vendégfellépő.

 

MANó Fesztivál – Marcali Aprók Napja

Marcaliban sikeres szabadtéri fesztiválok kerülnek megrendezésre évről évre, amelyek célcsoportja leginkább a felnőtt közönség vagy nagyobb gyerekek. Ezért hiánypótló és innovatív kezdeményezés lehet a legkisebbek és szüleik számára egy érzékenyítő programsorozatot elindítani, ahol már baba kortól ismerkedhetnek a kicsik a kulturális sokszínűséggel, mindenkinek egyenlő esélyt adva. A dalos-zenés programelemek fejlesztő hatása révén könnyebben fogékonyak lesznek később is a kulturális értékekre (babaszínház, bábelőadás, gyermekkoncert). Ugyan a rendezvény fő célcsoportja a legkisebb gyermekek, de mégis családerősítő szerepe van a programsorozatnak, hiszen szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel érkeznek a kicsik. A szülő-gyermek, illetve a nagyszülő-unoka kapcsolat erősítése, a harmonikus és egészségmegőrző családi életvitel elősegítése, az érzékenyítés, esélyegyenlőség biztosítása, a partnerség más szervezetekkel, továbbá a helyi identitás erősítése és az élhető város biztosítása mind-mind megjelenik a rendezvény létrejöttével. 

 

KulTúrmix – nyáresti szórakoztató kulturális programok több napon keresztül

Marcaliban már több éve megrendezésre kerül a Fröccs és Háziszörp Fesztivál, ahol a finom nedűk és „streetfood” kóstolása mellett könnyűzenei fellépők szórakoztatják a közönséget. Ehhez a rendezvényhez is kapcsolódhat a KulTúrmix programsorozat, melynek révén különböző stílusú műsorokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A nyáresti előadások a gyerekektől kezdve, a fiatalokon keresztül az idősebbekig, minden korosztálynak kínál kikapcsolódást. A város központi részén található szabadtéri színpad és környéke tökéletes helyszín a programsorozathoz. Üde színfoltja lehet a hosszú nyárnak egy-egy esti kulturális program: stand-up kabaré, színházi darab, vidám gyermek előadás, valamint könnyűzenei koncert. Így könnyű ráhangolódni az augusztusban megrendezésre kerülő Fröccs Fesztiválra, ahol a közönség immár együtt fogyaszthatja a kultúrát a finom falatokkal és italokkal. A nyáresti programsorozat szintén több fontos feltételnek megfelel, amely hozzájárul az élhető város fenntartásához: a helyi identitás és a közösségi kohézió erősítése, a turizmus elősegítése és a turizmus fejlesztése, továbbá a partnerség más szervezetekkel.

Beszámoló (pdf)

 

A pasik mintApák – beszélgetés ismert apukák és a közönség között

Érzékenyítő közönségtalálkozó – elsősorban édesapák részére – az Apák napjához kapcsolódva. Főként a sporton keresztül megközelítve a férfiakat, ismert sportolók közreműködésével valósulhat meg egy könnyed beszélgetős program, élményekkel, tapasztalatcserékkel fűszerezve. 

 

Teljes élet anyaként – érzékenyítő előadás anyukáknak

Érzékenyítő előadás – elsősorban édesanyák részére – a MANó Fesztiválhoz illeszkedve. Fontos, hogy nem gyereknevelési tanácsokról esik szó az előadáson, hanem a kisbabás, illetve kisgyermekes szülőknek segít az életszerepeik közti egyensúly megteremtésében, időgazdálkodási nehézségeik felszámolásában, hogy a gyerekzsivajos hétköznapok is harmonikusan telhessenek.  

 

Apa Akadémia – előadás/workshop (nem csak) apáknak

Az Apa Akadémia egy teljesen új kezdeményezés a modern apaság legfontosabb kérdéseinek megvitatására. Előadásokkal, tréningekkel és egyéni tanácsadással segíti az apákat (és az anyákat is) abban, hogy az apák minél többet és "elég jó apaként" vehessenek részt gyermekeik nevelésében és a családi élet alakításában.

 

A fejlesztés várható eredményei: 

 

A KulTúrmix nyári fesztiválsorozat színes programkínálata hosszú távon gazdagítja a város kulturális életét, illetve egy innovatív, rendhagyó programsorozatot biztosít, több célcsoportot is megszólítva. Ugyanakkor hozzájárul az összetartozás, közösségi szellem erősítéséhez, a helyi kultúra és identitás fejlesztéséhez azáltal, hogy az érintett művelődési központ multifunkciós jellegéből adódóan nyitott és rugalmas intézmény, mely elősegíti a helyi közösségekkel és más szervezetekkel való partnerséget. A projekt további hosszú távú hatása még – az előbbiek mellett – a közösségi kohézió, a helyi identitás erősítése és a partnerségi kapcsolatok elősegítése mellett az élhető város feltételeinek biztosítása. Ugyanis a településhez kötődés, a közösségi kohézió kialakulása egy hosszabb folyamat eredménye. Ehhez szorosan kötődik a lakosság helyben tartása, melyhez elengedhetetlen többek között a kulturális és közművelődési intézmények fejlesztése is. Valamint ugyanúgy fontos az alulról jövő kezdeményezések segítése, támogatása és a más szervezetekkel való rugalmas együttműködés, a különböző közösségek aktív részvételének motiválása.  

 

infoblokk kedv final CMYK ESZA

Cool-túra: a kultúra négy évszaka

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01986

Leírás:

Cool-túra: a kultúra négy évszaka

A projekt címe: Cool-túra: a kultúra négy évszaka

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01986

Kedvezményezett : Marcali Művelődési Központ

Szerződött támogatás összege: 11,985 millió Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt megvalósítási időtartama: 2021.05.01.-2022.10.31.

A projekt tartalmának és céljának bemutatása:

A projekt célja, hogy innovatív módszerekkel segítse elő a kulturális nyitottságot a megújulás jegyében, és ezáltal megerősítse a helyi közösségek szerepvállalását. A város fejlődése érdekében fontos az összetartozás, a közösségi szellem erősítése. A projekt megvalósítandó programjai éppen ezért a kohézió erősítéséhez, a helyi kultúra fejlesztéséhez és a közösségi együttműködéshez adnak ösztönzést, támogatást.

A projekt elemei:

Fröccs-túra: a bor és a szóda találkozása

A 2013 óta hungarikumok közé sorolt fröccs a nyári időszak frissítője, alapja a jó bor. Ezt Marcali borászok garantálják. Erre a hagyományos értékre épül a nyári Fröccs-túra fesztivál romkocsma hangulattal ötvözve. A projekt a hivatásos borászok bemutatkozásán keresztül Marcali borkultúráját is népszerűsíti, hozzájárulva a gazdaság- és a kreatív ipar fejlesztéséhez.

Gasztro-túra: bor és fánk találkozása

A Marcali-hát a rómaiak óta jelentős szőlőtermesztő és bortermelő vidék, s ez a tevékenység ma is fontos szerepet játszik a lakosság életében. A borok forralása a téli időszak jellemzője, Erre a hagyományos értékre épül a téli Gasztro-túra fesztivál. Ehhez társul a farsang jegyében a forgácsfánk, ami utal Marcali neves szőlőtulajdonosára, a Forgách családra is.

Érték-túra: hagyományok és közösségek találkozása

Az Érték-túra őszi fesztivál igyekszik magába foglalni azokat a sajátos kulturális értékeket, melyek a város hagyományaira épülnek és ezáltal a vendégszeretetet, a kulturális sokszínűséget, a helyi produktumok értékét, az összetartozás fontosságát közvetíti.

Kultúraválasztó: kultúra és tudomány találkozása

A program célja a közösségi ismeretterjesztésen keresztül a kulturális műfajok bemutatása az újítások jegyében. Egy közművelődési intézménynek is praktikus ismereteket kell nyújtania, és képességeket kell fejlesztenie. Ehhez szükséges a módszertani kultúra megújítása, fejlesztése is, hogy egyedülálló élményprogram nyújtással erősítse a közösségi kohéziót.

Civil a pályán: civilek és a kultúra találkozása

Civil szervezetek érzékenyítése, hogy a felek nyitottá váljanak egymás felé, az intenzív párbeszéd és az önbemutatkozási alkalmak megteremtésével, a kultúra eszközeivel és a bevonás módszerével. Ezáltal felhívja a figyelmet a civil szervezetek város életében, annak kulturális szférájában betöltött szerepére is.

A fejlesztés várható eredményei:

Erősíti az identitást, középpontba állítja a helyi értékeket és elősegíti a településhez való kötődést. A kulturális innovációk segítségével pedig olyan módszereket kínál a projekt, melyek felkeltik a fiatalabb korosztály érdeklődését is. A projekt közösségi rendezvényei növelik a társadalmi tőkét, erősítik a kapcsolatrendszereket. A projekt számos ponton illeszkedik helyi vállalkozók, civil szervezetek alulról jövő kezdeményezéseihez, így hosszabb távon a különböző szférák közötti partnerséget is elősegíti.

Ezt szolgálja a civil szervezetek érzékenyítése is, mely bátorítja és erősíti az érintett közösségek szerepvállalását. A projekt után megvalósult közösségi akciók, rendezvények szervezésénél a létrejövő eredmények hasznosíthatók.

Eddig megvalósult:

infoblokk kedv final CMYK ESZA

kezdokep

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00107 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben, Marcali és Lengyeltóti-Somogyvár térségében című nyertes projekt egyik eleme az egészségtudatosság fejlesztése, és a járványügyi ismeretek bővítése volt gyermekek és a felnőtt korosztály körében.

kezdokep

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00107 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben, Marcali és Lengyeltóti-Somogyvár térségében című nyertes projekt egyik eleme az egészségtudatosság fejlesztése, és a járványügyi ismeretek bővítése volt gyermekek és a felnőtt korosztály körében.

Kedvezményezett neve: Marcali Művelődési Központ

Projekt címe: Érik a szőlő - Marcali éléskamrája

Projekt időtartama: 2019-2020

Pályázat azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00545

Támogatás összege: 12.154.450 Ft

 

Az Érik a szőlő – Marcali éléskamrája című projekt a vidéki életmód megőrzését, a helyi hagyományok és a helyi termékek népszerűsítésén keresztül a turizmus fejlesztését, a helyi termelői terméket felhasználó gasztronómia előtérbe állítását, a helyi identitás erősödését szolgálja.

A program magába foglalja azokat a sajátos kulturális értékeket, melyek a város hagyományaira épülnek. Marcaliban erős a tradíciója a mezőgazdasági termelésnek, a szőlőhegyi gazdálkodásnak és egyre erősödik a sokszínű kistermelői tevékenység. A helyi termék mögött általában mindig ott van a környezettudatos fogyasztói magatartás terjesztése, az egészséges életmód, a helyi gazdaságfejlesztés helyi termelők termékeinek piacra segítésével, a hagyományőrzés, a turizmus fejlesztése és a baráti közösség, civil szerveződés kialakításának lehetősége.

A szüreti, a szőlőhegyi hagyományok szerves része a folklór. Marcaliban meghatározó a néptánc kultúra is. A folklórhagyományok újraértelmezése összekapcsolva a helyi termékek kultúrájának erősítésével jó lehetőséget kínál a térség turisztikai arculatának kialakításához is.

A projekt elemei:

1.) Az Érik a szőlő – Marcali éléskamrája fesztiválon őstermelők, kézművesek, bortermelők kapnak lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak (kiskert piac, Mihály napi ízlelő), illetve a mezőgazdasági szereplők népszerűsítsék mesterségüket (gépbemutató, utcatárlat). A kísérőprogramok összeállításánál a szürethez kapcsolódó folklórhagyományok – Marcalira jellemzően a néptánckultúra játszik főszerepet, melynek nemzetközi vonalat ad a város külföldi (meglévő és leendő) testvértelepüléseinek és a helyi néptánc egyesület határon túli partnereinek részvétele.

2.) Marcali éléskamrája - szakmaismertető bemutató a fesztivál része, ami a gazdák és gazdaasszonyok munkájába ad betekintést, valamint a Mesterek és műhelyek címszó alatt kézműves terméket előállítókra is fókuszál.

3.) Mesterségem címere – olyan kézműves tevékenység, mely a gasztronómiától kezdve a tárgyalkotásig szólítja meg a közösség tagjait. A foglalkozások tartásába Marcali Művelődési Központ bevonja a helyi őstermelőket, kézműveseket és hagyományőrző szakembereket. A foglalkozások három alappilléren állnak: az egyik Marcali helyi értékeihez kötődik, a másik a Marcaliban (és a járásban) élő kézművesek bemutatkozását segíti elő, a harmadik pedig a Marcali Művelődési Központ által létrehozott Amatőr Alkotók kiállítóterében megvalósuló kézműves kiállításokhoz kapcsolódik.

Eddig megvalósult:

Érik a szőlő - beszámoló (pdf)

1. Mesterségem címere – a rétesnyújtó (pdf)

2. Mesterségem címere - az üvegfestő (pdf)

3. Mesterségem címere - a gyertyaöntő (pdf)

4. Mesterségem címere - a pirográfus (pdf)

5. Mesterségem címere - a bábkészítő (pdf)

6. Mesterségem címere - a mézeskalács készítő (pdf)

7. Mesterségem címere - az ékszerkészítő (pdf)

8. Mesterségem címere - az álompárna készítő (pdf)

9. Mesterségem címere - az ásványékszer készítő (pdf)

10. Mesterségem címere - az álarckészítő (pdf)

11. Mesterségem címere - a rózsakészítő (pdf)

12. Mesterségem címere - a szmájlikészítő (pdf)

13. Mesterségem címere - a batikoló (pdf)

14. Mesterségem címere - a vintage díszítő (pdf)

15. Mesterségem címere - a szappankészítő (pdf)

16. Mesterségem címere - a kosárfonó (pdf)

17. Mesterségem címere: a diótorta készítő (pdf)

18. Mesterségem címere – a képeslap készítő (pdf)

Mesterségem címere - beszámoló (pdf)

Turisztikai Mester-csomag (pdf)

Utcaavató őszi fesztivál Marcaliban - beszámoló (pdf)

infoblokk kedv final CMYK ESZA

A projekt címe: Nyitott pincék- hagyományos kulturális értékek átörökítése

A projekt azonosító száma: Top-7.1.1.-16-H-ESZA 2019-00176

Kedvezményezett : Marcali Művelődési Központ

Szerződött támogatás összege: 9.193 535 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Tervezett befejezés dátuma: 2021. JÚNIUS 29..

A projekt tartalmának és céljának bemutatása:

A Marcali-hát hagyományos bor és szőlőtermelő vidék évszázadok óta, a város lakosainak életében a szőlőtermelési tevékenység fontos szerepet játszik a jelenben is. A projekt célja a város egyedi bor és szőlőtermelő arculatának és vonzerejének erősítése, a hagyományos értékek ápolása a terek közösségi használatával. A Háziszörp és Fröccsfesztivál, és a Borforraló Fesztivál a helyi szőlőtermelő pincetulajdonosok és borászok bemutatkozása és bevonása mellett, értékteremtő kulturális programjaival erősíti a helyi társadalom közösségi és kulturális kohézióját, identitását.

A fejlesztés várható eredménye:

A projekt hosszútávon népszerűsíti a szőlő és bor kultúrát, hozzájárulva a helyi gazdaság és a kreatív ipar fejlődéséhez. A város közösségi tereinek, zöld területeinek élettel és helyi kulturális értékkel bíró programokkal telítése a közösségi kohéziót erősíti, fejlesztve a helyi kultúrát. A helyi lakosok mellett a civil szervezetek, helyi vállalkozók közötti partnerségi viszonyt fejlesztve, a városban maradás vonzerejét növeli. Ehhez kapcsolódik az a szemléletformáló fotóklubos tevékenység is, amely nem hagyja feledésbe merülni a marcali szőlőhegy helytörténetben és a marcali emberek életében betöltött szerepét.

Eddig megvalósult:

Digitális stage-box beszerzése (pdf)

Bor és szóda találkozása Marcaliban - beszámoló (pdf)

Projektalapú fotókör indul Marcaliban (pdf)

10. Borforraló Fesztivál - beszámoló (pdf)

Boros Ételek Fesztiválja - beszámoló (pdf)

Fröccs és Háziszörp Fesztivál - beszámoló (pdf)

Szőlőhegy – szabadtéri kiállítás (pdf)

infoblokk kedv final CMYK ESZA

Napnyugta - fotótúra a marcali szőlőhegyben

Szüret – szüretelési hagyományok a marcali szőlőhegyben.

Projekt címe: SZÍN-TÉR- épített környezet értékőrző fejlesztés

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00084

Kedvezményezett neve: Marcali Művelődési Központ

Szerződött támogatás összege: 6 979 077 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Tervezett befejezés dátuma: 2020. 04. 30.

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja, a kulturális funkció befogadására alkalmas színháztermi helyiség korszerűsítése, kibővítése, átalakítása, valamint a rendezvényterem korszerű kialakításához szükséges eszköz beszerzés. A kulturális tanulás és ismeretszerzés egyik alapvető színtere a közművelődési intézmény, ezen belül a magaskultúra igénybevételére olyan közösségformáló és erősítő rendezvények számára biztosít helyszínt, mint a színházi előadások. A prózai, zenés, vagy alternatív színházi előadások szervezése a Marcali Művelődési Központ kulturális stratégiájának kiemelt területe, az óvodás korosztálytól kezdve a legidősebb korosztályokig szólítja meg a közönséget. A Művelődési házban található színházterem, Marcali Járás egyedüli, 300 főt befogadó színházterme is. A projekt célja, hogy olyan színházi körülményeket teremtsen a fejlesztés révén, amely méltó és korszerű a színházba látogató helyi és járásban élő nézők és a fellépő társulatok számára.
A projekt keretében a cél elérése érdekében az alábbi tevékenységek megvalósítását tervezzük:
Gazdasági, kulturális funkció befogadására alkalmas helyiségek korszerűsítése, kibővítése, átalakítása:
- hangtechnikai park fejlesztése
- nézőtéri világítás korszerűsítése
- falfestés és falborítás cseréje

A fejlesztés várható eredményei:
Az épített környezet értékőrző fejlesztése a helyi kultúra és identitás fejlődését eredményezi hosszú távon. Ösztönzi a városlakókat, valamint az idelátogatókat a korszerű közösségi terek igénybevételére, a várost élettel tölti fel.

Eddig megvalósult:

Digitális keverő beszerzése (pdf)

Nézőtéri falburkolatok eltávolítása (pdf)

Elkészült a színházterem falburkolata (pdf)

Sajtóközlemény (pdf)

muvhaz 6

 Fotó: Zsirai Tibor

Sajtómegjelenés: Befejeződött a színházterem világításának korszerűsítése és a falburkolat cseréje a CLLD keretében (marcaliportal.hu)

infoblokk kedv final CMYK ERFA

A TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0055 sz. pályázatának projektzárásaként kiállítás nyílt a  Kulturális Korzóban a tehetséges kézműves, népi tárgyalkotó-kerámia, fotó és film szakkörös diákok munkáiból.

A kiállítás megnyitón Bőszné Kiss Katalin a projekt vezetője ismertette a pályázat megvalósításának szakaszait, az elért eredményeket. A szakkör vezetők, Babainé Mikó Beáta a kézműveseké, Sabján Veronika a kerámia szakköré, Szamody Zsolt Olaf a fotószakkörösöké, Bognár Endre pedig a filmszakkör vezetőjeként, értékelte a tehetséges diákok eddigi munkáját. A sokszínű és több tevékenységi kört bemutató tehetséges diákok kiállítását április 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők, a Kulturális Korzó nyitvatartási idejében. 

A kézműves és kerámia szakkörös diákok utolsó, produktív szakaszú órái , 2014. március 9-én, Szentgyörgyváron zajlottak. A helyi fazekas mester műhelye adott helyet a diákoknak a csuprok, használati eszközök és népi dísztárgyak elkészítéséhez. Az udvari kemence monumentalitása, a népi tárgyak elkészítésének folyamatában  való bemutatása és gyakorlati használata, lenyűgözte a szakkörösöket. Sabján Veronika és Babainé Mikó Beáta szakkörvezetők és a kísérő pedagógusok, Bőszné Kiss Katalin  és T. Molnár Gertrúd is lelkesen „beálltak” korongozni a gyerekek mellé. A helyszínen készült alkotások, a szakkörökön készült munkákkal együtt,  a  2014. március 27-én nyíló projektzáró kiállításon lesznek láthatóak. 

2014. március 3-án, a kézműves és kerámia szakkörös diákok az Őrségbe látogattak. A kézműves népi technikák sokszínűségével és a régi falusi élet tárgy alkotó kultúrájával a szakkörös diákok Őriszentpéteren, a Szikszay Edit gyűjtemény megtekintésekor találkozhattak. A szakkörvezető pedagógusok, Sabján Veronika, és Babainé Mikó Beáta, helyszíni múzeumpedagógiai órát tartott a gyerekeknek a kiállítási anyaggal kapcsolatosan. A Marcali Városi Kulturális Központ részéről, T. Molnár Gertrúd, a projekt szakmai felelőse segítette a pedagógusok és a diákok munkáját, biztosítva a kirándulás sokszínűségét. Az őriszentpéteri, román stílusú Szent Péter templom falfreskói is különleges élményt nyújtottak a szakmai kiránduláson résztvevőknek, a templomot körülölelő sírkert pedig, faragott emlékműveivel emlékezetes marad. A népi építészeti és tárgyi kultúra megőrzött emlékei a szalafői Őrségi Népi Műemlékegyüttes,Pityerszer megtekintésével tették teljessé a szakmai utat. 

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.