Marcali Cafe

Tóth Csaba, Munkácsy-díjas festőművész "Isten és a világ" című kiállítása nyílt a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában. A műveket Kelecsényi Csilla Smohay-díjas képzőművész, Ferenczy-díjas textilművész, a MMA rendes tagja ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. A megnyitón közreműködött a Calympa Énekegyüttes. 

A Városi Sportcsarnokban rendezték meg csütörtök este a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakának évzáró ünnepégét.

 

A Zene nélkül mit érek című zenés-táncos fesztiválon tizenkettedik alkalommal mutatkoztak be gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekek és fiatalok Marcaliban.

Május 27-én,  igazi  tavaszi, napsütéses időben került megrendezésre Gadányban a  “Tavaszi  Kórustalálkozó”. Tizennégy együttes és egyéni előadó fogadta el a meghívást.  Ősz János, a  település polgármestere köszöntötte a fellépőket és a helyi érdeklődőket, majd megkezdődött az  előadás.

Május utolsó vasárnapja a Hősök Emlékünnepe, a háborúkban elesett katonák emlékére. Marcaliban, a Balaton M&K Fúvósegyüttes ésaBajtársi Dalárda közreműködésével, koszorúzó ünnepséggel tisztelegtek a hősök előtt.

Második alkalommal kapott meghívást a Marcali Bajtársi Dalárda a “Megyünk Gyugyra Búcsúra” c. nagyszabású rendezvényre. Május 28-án 14 órától ragyogó időben várta vendégeit a helyi Millenniumi parkban berendezett búcsúhely.

Két napos programsorozat várta a hétvégén a gyerekeket a Kulturális Központ és a városi strand szervezésében. Szombaton a strand szezonnyitója is volt egyben. Kezdésként a gyerekek kölökparádéban mutatták meg ügyességüket.

25 éve köttetett Marcali és Künzelsau testvérvárosi kapcsolata. Az évforduló alkalmából újra aláírásával erősítette meg a városok barátságát a két polgármester, Sütő László és Stefan Neumann Marcaliban. Az európai kapcsolatok fontosságának tükrében mindketten felidézték az elmúlt 25 év kiemelkedő állomásait, az együttműködés egyre szorosabbra fonódását és a jövőbeni folytatást.

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

Hétfő - Péntek: 8.00 - 18.00
Szombat: 14.00 - 18.00
Vasárnap: zárva

Információ: 06 85 510 448

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

E-Magyarország Pont

Elérhetőségek:

Marcali Városi Kulturális Központlogo 2015
8700 Marcali, Múzeum köz 5.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei

Feliratkozás hírlevelünkre...

Az alábbi űrlap kitöltésével iratkozhat fel, illetve le hírlevelünkről.