Marcali Cafe

A Marcali Művelődési Központ idén év elején felhívást tett közzé honlapján az Alkotás öröme címmel, olyan amatőr alkotók részére, akik szabadidejükben különböző kézműves technikák segítségével hobby szinten hoztak létre valami maradandót. Célunk az volt, hogy bemutassuk a szűkebb és tágabb környezetünkben élő és alkotó tehetséges embereket a munkáikon keresztül, és azt a sokszínű tárgyalkotó kultúrát, a népművészettől kezdve a képző és iparművészeten át, aminek segítségével az alkotás örömének szépségére, és a körülöttünk élő „kreatívokra” hívjuk fel a figyelmet.

Május első vasárnapja az édesanyáké. Az ünnep alkalmából a Marcali Művelődési Központ az elmúlt évek rendezvényeiből válogatva nyújt át egy csokrot Anyák napi köszöntőként.

Nagymamákat, dédmamákat se felejtsük el megköszönteni a hétvégén!

Sorozatunk 22. részében üvegcsébe ültetünk virágzó fát.

Ügyes kezek sorozatunk következő részében meglepetést készítünk az anyukáknak, virágzó fát mutatunk be nektek papírból.

 

A Marcali Művelődési Központ szabadtéri kiállítása – majálisi hangulatot teremtve - a májusfaállításhoz kapcsolódik, a néphagyomány őrzésének szellemében. A „Kultúrablakban” a szalagokkal, étellel-itallal díszített májusfa, vagy máj-kerék, illetve a virágokkal teli májuskosár az udvarlási szándékot szimbolizálja. A májusfa kitáncolása ügyességi versennyel ötvözve, gyakorta Pünkösdhöz kötődő ünnep. A győztesből lesz a Pünkösdi király, mátkájából pedig a Pünkösdi királyné.

A Marcali Művelődési Központ 2015-ben indította útjára a Nagy Korzó Csatát. A rendezvény célja az volt, hogy elősegítse a városi civil szervezetek, egyesületek ismerkedését – játékos formában. A közösségek három fős csapatokkal vettek részt az óriás-társasjáték vetélkedőkön, a többiek pedig a szurkolótábort erősítették. Sajnos a járványügyi helyzet miatt a tavalyi és az idei évben elmaradt a Korzó Csata. Ezért internetes Kultúrszemle keretében idézzük meg az emlékezetes pillanatokat.

2020 februárjában, az Illusztrátor Pajtások nevű grafikusokból álló művészeti csoport mutatta be a Kulturális Korzó Kortárs galériájában mesékhez rajzolt illusztrációit. A „Terülj, terülj asztalkám” című tárlat nagyon népszerű volt a kiállítást látogatók körében. Az óvodás és iskolás csoportok a tárlat kapcsán érzékenyítő foglakozásokon is részt vettek, amellyel közelebb szerettük volna hozni őket a képzőművészeti élmények befogadására.

A Marcali Művelődési Központ az irodalmi értékek közvetítésének szellemében szervezte meg Költészet napi programjait – még a járványügyi helyzetben is. Internetes összefoglalónkban az elmúlt évek ünnepi eseményeiből válogattunk.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei