Marcali Cafe

Ismét melegen ajánlották a borokat szombaton a 8. Marcali Borforraló Fesztiválon. A borforraló amellett, hogy a város egyedi arculatához tartozik, népszerű turisztikai vonzerővel rendelkezik.

A fesztiválnak három alappillére van: a városra jellemző borkultúra, gasztronómia és a közösségek megerősítése. A borok forralása a téli időszak jellemzője, számos variációval, ízesítéssel és a mellé illő borkorcsolyák készítésével.

A versenyben részt vevő közösségek az azonosságtudatot erősítik a közös kulturális érdeklődés metszetében. A közösségek város életében betöltött fontos szerepét hangsúlyozta köszöntőjében Mozsárné Kutor Veronika, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke is.

A hagyományosan február utolsó szombatjára tervezett rendezvény helyszíne a Piac tér volt. A verseny alatt és után – a fesztivál védjegyévé váló – borforralós kerámiabögréből lehetett kóstolgatni a különböző forró italokat. A zsűri borász szakemberekből állt, a Da Bibere zalai Borrend tagjai értékelték a forralt borokat.

Idén az Obsitosok csapata vehette át a győzelmi boroskancsót, a díjak átadására felkért Móring József Attila országgyűlési képviselőtől.

Nemcsak a finom nedűket lehetett kóstolni, hanem az időt is jól tölthette mindenki. Míg a csapatok forralták a boraikat, a marcali Bale-Seen zenekar fokozta a versenyhangulatot.

Színpadra lépett a Fourtissimo zenekar jazzrock formációval, majd a Csinibabák Rock'n'Roll Show-al.

Az Új Fiesta latin popzenével szórakoztatta a közönséget. A sztárfellépő Baby Gaby volt. A programsorozat retrodiszkóval zárul Stoneface DJ-vel.

További cikkek:

Marcali Portál - Nagy a készülődés!

Marcali Portál - Elkezdődött a Borforraló Fesztivál

Marcali Portál - Borforraló hírek másodszor

Marcali Portál - Borforraló hírek harmadszor

sonline.hu - Borforraló fesztivált rendeztek Marcaliban

TAVI TV – 8. Marcali Borforraló fesztivál Marcaliban

Borforraló fesztivált rendeztek Marcaliban

Borforraló fesztivált rendeztek Marcaliban

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.