Marcali Cafe

Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. E jeles ünnepre a város kulturális intézményei ünnepi programmal várták a Kulturális Korzóba az érdeklődőket.

T. Molnár Gertrúd, a Marcali Művelődési Központ mb. igazgatója, ünnepi beszédében többek között kulturális értékeink és hagyományaink megbecsüléséről, és azok tovább örökítésének fontosságáról beszélt.

Tóth Gábor, a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója, az elmúlt évben első helyezést ért el a Krúdy Gyula prózamondó versenyen, felkészítő tanára Horváthné Csoszó Gyöngyi volt. A nyertes próza részlet tolmácsolása után, Berzsenyi Dániel : Tánc című költeményét adta elő.

A Calypso kórus , Stamler Edit karnagy vezetésével , különleges zenei élményt nyújtott . Az ünnepi alkalomra összeállított kórusművek közül , több dalt most hallhatott először a jelenlévő közönség a kórus előadásában.
Az ünnepi rendezvény a „ 2019-ről jelentjük” című magazin kiállítás megnyitásával zárult. Az elmúlt év kulturális programjait bemutató tárlat szöveges részét Vigmondné Szalai Erika szerkesztette, a fotókat Zsirai Tibor készítette.

További cikkek:

Marcali Portál - Magyar Kultúra Napja a Kulturális Korzóban

TAVI TV - Verssel, zenével, képekkel ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Marcaliban

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

Hétfő - Péntek: 8.00 - 18.00
Szombat: 14.00 - 18.00
Vasárnap: zárva

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei