Marcali Cafe

 

A Marcali Művelődési Központ Kortárs kiállításán az internet segítségével, a tehetséges iparművész , Sprok Antal különleges , fából készült bútorait mutatjuk be.

 

Az alkotóval a soproni diákéveink alatt ismerkedtem meg, az Erdészeti és Faipari Egyetem faipari mérnöki karán végzett, és már akkor is különleges szobrokat készített fából.

A soproni évek után a csongrádi bútorgyár gyártmányfejlesztőjeként dolgozott, majd családjával Budapestre költözött és az Operaház műteremvezető scenikusa lett.

1987-ben az ország első, rönkfából készült házát építette meg a családja számára.

1997 óta önálló tervezésű és kivitelezésű, egyedi szoborbútorokat készít, saját stúdiója van.

2015-ben színvonalas alkotói munkájáért a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári tagozatának kitüntetésében részesült.

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, alapító tagja a Magyar Belsőépítészek Egyesületének.

Számos hazai is külföldi kiállításon mutatta be különleges, funkcionális alkotásait, munkái köz- és magángyűjteményekben is megtalálhatóak.

2010-ben a Marcali Bernáth Aurél Galériában szervezhettem, rendezhettem meg önálló kiállítását, amelyen egyedi, humorral és groteszk elemekkel is átszőtt bútorszobrait tekinthették meg a művészetkedvelők. Az emlékezetes kiállításon a Marcato Ütőegyüttes közreműködött.

A járványhelyzet miatt, most csak virtuálisan tudjuk bemutatni Sprok Antal régebbi, és az utóbbi években készült míves, egyedi fa bútorszobrait. A fa megmunkálásának különleges lehetőségeit mutatja be a nagyszerű alkotó , aki időtálló művészi értékű munkáival a természet közelségét , a faanyagban rejlő szépséget hozza el otthonainkba.

T. Molnár Gertrúd

Kaméleon

 

A képek forrása: sprok.hu
(Az alkotások címének megjelentéséhez vigye a kurzort a kép fölé!)

A fotók a művész engedélyével kerültek felhasználásra.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.