Marcali Cafe

A Marcali Művelődési Központ idén januárban felhívást tett közzé, amelyben olyan kézművesek jelentkezését várta, akik szabadidejükben hobby szinten szívesen és örömmel alkotnak különböző tárgyalkotó műfajokban.
Az online térben megjelenő és bemutatott munkáik arról tanúskodtak, hogy ebben az embert próbáló járványügyi időszakban is alkotni jó és örömteli !

Az online térből kilépve, a műveikről készült fotók segítségével , kamara kiállításon mutatjuk be azt, hogy többféle tartalommal és különböző kézműves technikák segítségével értékes és maradandó alkotások születtek.
A tárlaton azoknak a tehetséges alkotóknak a munkáit láthatják, akik mívesen megmunkált és elkészített tárgyaik segítségével azt bizonyítják, hogy az alkotás örömteli folyamatát jó átélni és ezt az örömet megosztani másokkal is!
A szabadtéri kiállítás április 8-ig tekinthető meg a Künzelsau téren kialakított Kultúrablakban.

Kiállító alkotók:

CSINÁT LAJOS fafaragó:
Mesztegnyőn született és azóta is ott él. A ’70-es években kezdett el faragni, főként a paraszti világ bemutatása jelenik meg alkotásaiban. A mai napig több fafaragó tábor aktív résztvevőjeként is tevékenykedik. Szülőfalujában számos köztéri alkotása látható. Az ő keze nyomát dicséri Nagy Jánossal készített közös alkotása, az Ápolónő az I. Világháborúban címmel, amelyet a Marcali Művelődési Központ felkérésére készítette el és a Városi Fürdő Női szoborparkjában tekinthető meg.

Máthé Éva kézimunka készítő:
Erdélyben nőtt fel, ahol édesanyja a keresztszemes és a száröltéses varrás technikájára tanította meg. Kisiskolás korától kezdve meghatározó volt életében a varrás, a hímzés. 19 éves korában készítette el a több részből álló „bogláros” terítőjét, amelyet azóta is őriz. Nyugdíjasként szabadidejében a varrás és kézimunkázás tölti ki ideje nagy részét, amely nagy örömmel tölti el.

Horváth László fafaragó:
Marcaliban született, jelenleg Balatonlellén él. A faanyag megmunkálását a helyi Salamon Györgytől tanulta el. 1973 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal farag, kedveli és munkája során felhasználja a somogyi pásztorfaragás motívumait.1984-től a Balatonlellei fafaragó szakkör vezetőjeként adja át tudását az ifjabb nemzedéknek. Több alkotótábor aktív résztvevője, elkészült műveit folyamatosan szakmai zsűri előtt méretteti meg.

Horváth Lászlóné kézműves:
Marcaliban született, jelenleg Balatonlellén él. Szabadidejében szívesen hímez, horgol és köt. Számára az alkotás örömteli folyamat, a kreativitás kitölti a mindennapjait. A Balatonlellei Hagyományőrző Egyesület tagja.

Solymos Gyuláné hímző:
Több mint 30 éve él Kéthelyen, szívesen varr, hímez. Elmondása szerint a kéthelyi hímző szakkör vezetőjétől, Szecsődi Árpádné Ibolya nénitől sokat tanult , rengeteg impulzust és szakmai segítséget kapott tőle, amely egy-egy terítő, vagy hímzett párna elkészítéséhez útmutatást is nyújtottak számára. Az elkészült hímzéseit, kézimunkáit nagy becsben tartja és arra törekszik, hogy örömet szerezzen elkészült alkotásaival a szűkebb és a tágabb környezetének.

T. Molnár Gertrúd

Marcali Művelődési Központ

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.