Marcali Cafe

A járványügyi helyzet miatt sajnos idén is elmarad a Marcali Művelődési Központ húsvéti műhelyfoglalkozása. Azonban az ünnepvárás hangulatait felidézve, internetes „Kultúrszemle” keretében adunk ízelítőt - az elmúlt tíz év tükrében -, a népszerű családi programokról.

2012. április 06. A húsvéti játszóházban tojástartók, vendégváró dekorációk, ajándékgyűjtő kosárkák és természetesen hímes tojások is készültek.
Forrás: Marcali Portál

2013. március 28. A családi foglalkozásokon tojásfa-díszek, húsvéti ajtódíszek és nyuszi figurák születtek a húsvétvárás hangulatában.
Forrás: Marcali Portál

2014. április 18. Egész napos húsvéti játszóházba várta az érdeklődőket a művelődési központ. A Kulturális Korzó aulájában tojástartókat, papír-, illetve ajtódíszeket készíthettek a résztvevők.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2015. április 03. A Művelődési Központ és a Marcali Múzeum húsvéti játszóházba várta az érdeklődőket. A közös húsvétvárást tojásfestés, tojásírás, ünnepi díszek készítése és nyuszi-simogató tette színesebbé.
Forrás: Marcali Portál

2016. március 19. A húsvéti készülődés jegyében családi játszóház fogadta a gyerekeket és szüleiket a Kulturális Korzóban. A program során volt nyuszi-simogató, valamint a résztvevők húsvéti asztali-, ablak-, és ajtódíszeket készíthettek.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2017. április 14. A húsvéti családi programon tojásvadászat, ügyességi-, és logikai feladatok, nyuszi-simogató, nyuszi-busz, óriás színező és filmvetítés is színesítette a kínálatot.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2018. március 24. Húsvétváró kézműves foglalkozással, varróműhellyel, kalandos tojáskereséssel, nyuszi-simogatóval, filmvetítéssel és akciós könyvvásárral várta az érdeklődőket a művelődési központ.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2019. március 30. A tavaszváró kreatív műhelyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek programot kínáltak. A gyerekeket kézműves foglalkozás, a felnőtteket tavaszi öltögetés várta a varróműhelyben.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

2020. április 10. A húsvétvárás a járványügyi helyzet miatt, az online térbe költözött. Az „Ügyes kezek” címet viselő online foglalkozáson húsvéti társasjátékot, naptárat és ablakdíszt lehetett készíteni. Net-tárlat keretében pedig Bogdán Klára fazekas, népi iparművész húsvéti munkáiból készült válogatás.
Fotó: Marcali Művelődési Központ/Zsirai Tibor

Összeállította: Vigmondné Szalai Erika

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.