Marcali Cafe

Ikafalvi Farkas Béla Székely Bertalan-díjas festőművész "Békesség Néktek..." című kiállítása nyílt meg a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában.

A megnyitón közreműködött a Calypso Kórus. Köszöntőt mondott Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános. A kiállítást Halmos Klára grafikusművész nyitotta meg. A képek július 1-ig tekinthetők meg.

Ikafalvi Farkas Béla Székely Bertalan-díjas festőművész 1939-ben született Kaposváron.
Tanulmányait az egri Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola rendkívüli tanárképző tagozatán végezte. Mestere Jakuba János Munkácsy-díjas festőművész volt.
1960 óta rendszeresen szerepel megyei-, országos és nemzetközi egyéni és csoportos kiállításokon. 1967-től évtizedekig a rajztanítás, vizuális nevelés Somogy megyei szakfelügyelője, szaktanácsadója volt. Jelentős munkái vannak hazai és külföldi köz- és magángyűjteményekben, galériákban, pl. Rippl-Rónai Múzeum, Kaposvár; József Attila Múzeum, Makó; Xantus János Múzeum, Győr; Kálmán Imre Múzeum, Siófok; Liszt Ferenc Múzeum, Sopron; továbbá Németország, Kanada, Lengyelország, Ausztria, Anglia, Franciaország, Hollandia, Szicília, Horvátország, vagy Japán.
Székely Bertalan-díjjal (1971), Kaposvár Város Művészeti díjjal (1972, 2003), Középkelet-európai Nívódíjjal (1992), Enna város (Szicília) bronz plakettjével (1994), a „Veszprém-Bakony-Balaton” Országos pályázat első díjával (1996), a Somogy megyei Önkormányzat Különdíjával (2002, 2005), a Cívis Nemzetközi Művésztelep 2005. évi Díjával és a Nemzetközi Miniatűr Kiállítás Kaposvár Fődíjával (2006) jutalmazták munkásságát.
A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, a Magyar Vízfestők Társasága, a Somogyi Alkotók Egyesülete és a Kapos Art Képző és Iparművészeti Egyesület tagja.


További cikkek:
Marcali Portál - "Békesség nektek..."

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.