Marcali Cafe

Ikafalvi Farkas Béla Székely Bertalan-díjas festőművész "Békesség Néktek..." című kiállítása nyílt meg a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában.

A megnyitón közreműködött a Calypso Kórus. Köszöntőt mondott Kiss Iván címzetes prépost, esperes-plébános. A kiállítást Halmos Klára grafikusművész nyitotta meg. A képek július 1-ig tekinthetők meg.

Ikafalvi Farkas Béla Székely Bertalan-díjas festőművész 1939-ben született Kaposváron.
Tanulmányait az egri Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola rendkívüli tanárképző tagozatán végezte. Mestere Jakuba János Munkácsy-díjas festőművész volt.
1960 óta rendszeresen szerepel megyei-, országos és nemzetközi egyéni és csoportos kiállításokon. 1967-től évtizedekig a rajztanítás, vizuális nevelés Somogy megyei szakfelügyelője, szaktanácsadója volt. Jelentős munkái vannak hazai és külföldi köz- és magángyűjteményekben, galériákban, pl. Rippl-Rónai Múzeum, Kaposvár; József Attila Múzeum, Makó; Xantus János Múzeum, Győr; Kálmán Imre Múzeum, Siófok; Liszt Ferenc Múzeum, Sopron; továbbá Németország, Kanada, Lengyelország, Ausztria, Anglia, Franciaország, Hollandia, Szicília, Horvátország, vagy Japán.
Székely Bertalan-díjjal (1971), Kaposvár Város Művészeti díjjal (1972, 2003), Középkelet-európai Nívódíjjal (1992), Enna város (Szicília) bronz plakettjével (1994), a „Veszprém-Bakony-Balaton” Országos pályázat első díjával (1996), a Somogy megyei Önkormányzat Különdíjával (2002, 2005), a Cívis Nemzetközi Művésztelep 2005. évi Díjával és a Nemzetközi Miniatűr Kiállítás Kaposvár Fődíjával (2006) jutalmazták munkásságát.
A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, a Magyar Vízfestők Társasága, a Somogyi Alkotók Egyesülete és a Kapos Art Képző és Iparművészeti Egyesület tagja.


További cikkek:
Marcali Portál - "Békesség nektek..."

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

Hétfő - Péntek: 8.00 - 18.00
Szombat: 14.00 - 18.00
Vasárnap: zárva

Információ: 06 85 510 448

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

E-Magyarország Pont

Elérhetőségek:

Marcali Városi Kulturális Központlogo 2015
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei

minositett kozm int fekete

Feliratkozás hírlevelünkre...

Az alábbi űrlap kitöltésével iratkozhat fel, illetve le hírlevelünkről.