Marcali Cafe

A Gyermekvédelmi Hét keretében szerdán új anya-baba otthont adtak át Marcaliban a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ Százszorszép Gyermekotthonában. Az új lakásotthonban hat szobát alakítottak ki az anyáknak és gyermekeiknek, a legmodernebb körülményeket biztosítva a baba-mama együttléthez.

A beruházást 46 millió forintból valósította meg a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ. Az avatóünnepségen Neszményi Zsolt kormánymegbízott a gyermekvédelemben dolgozók elkötelezett hivatásáról, Móring József Attila országgyűlési képviselő pedig a szeretet, a segítségnyújtás erejéről beszélt. A marcali csecsemőotthon 33 éve nyitotta meg kapuit a 90-es évek elejétől pedig már a rászoruló anyákat is fogadták gyermekeikkel együtt. a jelenlegi fejlesztés újabb hiánypótló szerepet tölt be az intézményi segítséget adva a gondoskodás területén. Az új anya-baba otthont Kiss Iván címzetes prépost és Fazekas Krisztián Árpád református lelkész is megáldotta.
Az átadás után konferencia kezdődött a Szemünk fényében - Fiatalkorú anyák a gyermekvédelemben címmel a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének szervezésében.

 

Tóth László Norbert igazgató arról beszélt: a tárgyi és személyi feltételek mellett, a szakmai tudás is elengedhetetlen a gyermekvédelmi feladatellátásban. A megyei Gyermekvédelmi Hét keretében rendezett szakmai találkozón a gyermekvédelemben dolgozó intézmények munkatársai, vezetői mellett a Somogy Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának szakemberei is részt vettek. Neszményi Zsolt kormánymegbízott kiemelte: a Somogy Megyei Kormányhivatal a gyámügy területén hatékonyan és napi szinten működik együtt a megyei gyermekvédelemmel, e terület munkáját pedig emberség és lelkiismeretesség kell, hogy jellemezze.


Csütörtökön Zene nélkül mit érek én címmel zenés-táncos fesztiválon mutatkoztak be gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekek és fiatalok Marcaliban. A résztvevőket Sütő Bernadett, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, Tomorné Huber Éva, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ, Óvoda, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója és Sütő László marcali polgármester köszöntötte. A gyermekvédelmi gondoskodásban élőknek nagyobb szükségük van arra, hogy minél nyitottabbak legyenek és megmutathassák magukat, akár szólóban, akár csapatban. A bemutatók fontosak, mert a szereplés, a siker, a taps hozzájárul a fiatalok önbizalmának erősítéséhez, és sok képességet, akaraterőt fejleszt már a felkészülés alatt is.

A fesztiválra a megye egész területéről érkeztek szereplők, több mint húsz műsorszámot állítottak színpadra. Ki énekkel, ki tánccal, míg megint más ezek kombinációjával, akár szólóban, vagy csapattal próbálta elnyerni a zsűri és társai tetszését. A vendégekkel, kísérőkkel együtt csaknem kétszázan találkoztak a fesztiválon, amelynek alapjait 2005-ben tette le a marcali Százszorszép gyermekotthon. A szervezők meglepetés sztárvendéget is ígértek a fiataloknak: Oláh Gergő lépett színpadra és vonta be közönségét is műsorába.

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei