Marcali Cafe

Kovács József nyugalmazott rajztanár életmű-kiállítása nyílt meg a Kulturális Korzó Kortárs Galériájában. Köszöntőt mondott Györei István. A kiállítást Horváth János Milán ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 

A kiállítás szeptember 3-ig tekinthető meg.

Kovács József 1937-ben Marcaliban született és itt járt polgári iskolába. 10 éves korától vonzotta a rajzolás.
A csurgói gimnázium humán tagozatán, a jó szemű pedagógusok kérésére történelmi képeket, versillusztrációkat, képeslapokat készített.
Tollal rajzolt grafikái, vízfestékkel és temperával készült képei alapján a tanárai a művészet irányába terelték a gimnazistát.
A pécsi és az egri tanárképző főiskolán végezte el a rajz-földrajz szakot, majd Devecserbe került, az ottani általános iskolába tanítani. 17 évnyi Veszprém megyei tanári munka után került vissza Somogy megyébe, szeretett városába, Marcaliba.
1975-től a Noszlopy Gáspár általános iskola, majd 1979-től a Mikszáth utcai általános iskola pedagógusa lett, ez utóbbi iskolából ment nyugdíjba.
Rajztanári pályafutása alatt több tanítványából vált rajztanár, képzőművész.
Nyugdíjba vonulása után sem „tétlenkedett”. 1997-1998 között a gombai templom stáció képeit festette meg. Nyári képzőművészeti alkotótáborok állandó résztvevője, helyi gyermekrajz pályázatok zsűritagjaként is tevékenykedik. Önálló és csoportos kiállításokon vett részt az elmúlt évek során, alkotásaival.
Kedvelt témái a csendéletek, a tájképek, a portrék. Lágy líraiság, biztos ecsetkezelés, a fények és a színek kompozícióba álmodása jellemzi alkotásait.


Kovács József életmű kiállítása tisztelgés a tanár és a művész előtt.

További cikkek:

Marcali Portál - Kovács Tanár Úr kiállítás megnyitó

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.