Nincs kiválasztva kategória, vagy a kategória nem tartalmaz elemeket
Gasztropercek Madarász Ildikóval - újabb receptek
Részletek
A Karantén menza legutóbbi témái a tojáskenyér és a mákos gombolyag. Az előbbi finomságot tízóraiként, illetve uzsonnaként ajánlott elkészíteni, de akár még főzelékfeltétként is megállja a helyét. A tojáskenyér remekül variálható, így mindig másmilyen lesz az eredmény.
A mákos gombolyag desszertként, vagy egy tartalmas leves mellé második fogásként finom és laktató ebéd lehet. Ugyanakkor egy ünnepi asztalnál is jól mutat. Ennél az édességnél a hangsúly a kelt tészta variálásán van, vagyis hogy a mákos gombolyag tulajdonképpen a kelt tészta ezer arcából csak az egyik. Hogy teljes legyen hozzá a kép, Ildikó kelt tészta alapreceptjét is megosztjuk az elkészítéshez.
Kelt tészta alaprecept: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 8 dkg vaj vagy 6 dkg zsír, csipet só, fél citrom reszelt héja és a keltéshez 8 dkg cukor, kb. 2 dl tej, 2 dkg élesztő.
Kellemes főzőcskézést és jó étvágyat kívánunk a vállalkozó kedvűeknek!
A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.
Információ: 06 85 510 448
Elérhetőségek:
Marcali Művelődési és Szabadidő Központ 8700 Marcali, Múzeum köz 2. Tel: 06 85 510 448 E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.