Kezdőlap

Következő programok

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény

Korzó Kaland

×

Megjegyzés

Nincs kiválasztva kategória, vagy a kategória nem tartalmaz elemeket

cafe gasztro 05

A Karantén menza legutóbbi témái a tojáskenyér és a mákos gombolyag.
Az előbbi finomságot tízóraiként, illetve uzsonnaként ajánlott elkészíteni, de akár még főzelékfeltétként is megállja a helyét. A tojáskenyér remekül variálható, így mindig másmilyen lesz az eredmény.

 

A mákos gombolyag desszertként, vagy egy tartalmas leves mellé második fogásként finom és laktató ebéd lehet. Ugyanakkor egy ünnepi asztalnál is jól mutat. Ennél az édességnél a hangsúly a kelt tészta variálásán van, vagyis hogy a mákos gombolyag tulajdonképpen a kelt tészta ezer arcából csak az egyik. Hogy teljes legyen hozzá a kép, Ildikó kelt tészta alapreceptjét is megosztjuk az elkészítéshez.
 
Kelt tészta alaprecept: 50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 8 dkg vaj vagy 6 dkg zsír, csipet só, fél citrom reszelt héja és a keltéshez 8 dkg cukor, kb. 2 dl tej, 2 dkg élesztő.
 
Kellemes főzőcskézést és jó étvágyat kívánunk a vállalkozó kedvűeknek!
 
Tojáskenyér:
 
 
Mákos gombolyag:

 

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési és Szabadidő Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.