Marcali Cafe

Elismerő címet kapott, Korzó-díjat adományozott, új kiadvánnyal és plakátkiállítással jelentkezett a kulturális központ a magyar kultúra napján.

A marcali Kulturális Központ negyedik éve adja át január 22-én a dr. Sütő László polgármester fővédnökségével alapított Korzó díjat. „A kultúra színtere, terjesztése" című díj Szórádi Zsigmond szobrászművész alkotása, melyet Marcali kulturális életében aktívan résztvevő, azért sokat tevő személyeknek, közösségeknek adományoz az intézmény a kultúra napi ünnepségen.

Az intézmény a díjat 2018-ban a Calypsó Kórusnak ítélte magas színvonalú művészi munkájáért, kultúraközvetítő és közösségi tevékenységéért. Az elismerést T. Molnár Gertrúd igazgatóhelyettes köszöntőjét követően dr. Sütő László, a Korzó-díj fővédnöke adta át. Az ünnepséget a Calpso Kórus műsora és a kórus munkásságáról szóló, Összhang címet viselő riportfilm levetítése színesítette.

A program folytatásaként a Korzó Állandó Galériájában és a folyosógalérián párhuzamosan nyílt meg a "2017-ről jelentjük" című kiadvány- és plakátkiállítás, mely a 2017-es év kulturális eseményeit foglalja össze.

A kiadvány elekronikus formában honlapunkon is elérhető és ingyen letölthető.

A program zárásaként a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár szervezésében Marcali - egy kisváros a Balaton hátterében című könyvét mutatta be Szaka Zsolt, a Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület elnöke.

A bemutatón közreműködött: Kiss Kálmán sorozatszerkesztő.

További cikkek:
Marcali Portál - Magyar Kultúra Napja - Marcali
TAVI TV - Marcalian is megünnepelték a kultúrát

Széchenyi 2020

szechenyi 2020 logo allo color RGB

Nemzeti Kulturális Alap

nka logo

Keressen minket Facebookon is!

Digitális Jólét Program Pont

Nyitvatartás

Kulturális Korzó

A 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet alapján a rendeletben meghatározott kivétellel tilos a közművelődési intézmények látogatása és e helyszíneken – az ott foglalkoztatottak kivételével – a tartózkodás. A rendelet értelmében a Kulturális Korzó 2020. november 11-től 30 napon át zárva tart.

Információ: 06 85 510 448

Elérhetőségek:

Marcali Művelődési Központ
8700 Marcali, Múzeum köz 2.
Tel: 06 85 510 448
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Munkatársaink elérhetőségei